Frank Energie tarieven 2024 - voorwaarden en prijs per kWh (2024)

Frank Energie tarieven 2024 - voorwaarden en prijs per kWh (1)

Door Sebastian Matthijsen

Energie-expert

Sebastian is al meerdere jaren de vertrouwde energie-expert van Selectra.nl. Zijn expertise omvat onder andere internationale beleidsvorming, vergelijkingen en energieprijzen in het binnen- en buitenland.

De prijs van het Frank Energie dynamische stroomtarief in mei 2024 bedraagt €0,0686 per kWh. Voor gas betaal je deze maand 0,2879 m3. Bekijk op deze pagina alle informatie over de Frank Energie tarieven.

Overzicht Frank Energie tarieven mei 2024

In mei 2024 biedt Frank Energie alleen het dynamisch energiecontract aan waarbij de prijzen per uur veranderen afhankelijk van de prijzen op de groothandelsmarkten.

De dynamische contracten worden bij Frank Energie aangeboden in combinatie met slimme oplossingen die je verbruik kunnen automatiseren en helpen om te besparen, bijvoorbeeld door je elektrische auto automatisch op te laden om de goedkoopste momenten van de dag.

In het overzicht hieronder zijn de beschikbare Frank Energie tarieven weergegeven.

Tariefkaart Frank Energie Nederland
ContractSoort contractLooptijdGroene stroom?Vrij opzegbaar?
Frank Energie DynamischDynamischOnbepaalde duur✔️✔️
Frank Energie ModelcontractModelcontractOnbepaalde duur✔️

De gas- en stroomtarieven van Frank Energie zijn samen af te sluiten, of los van elkaar. Let wel op dat dit een invloed kan hebben op eventuele kortingen en/of maandelijkse vergoedingen.

Frank Energie tarieven 2024 - voorwaarden en prijs per kWh (2)
Frank Energie tarieven 2024 - voorwaarden en prijs per kWh (3)

Bereken gratis je maandelijkse tarief bij Frank Energie (Officiële Selectra-partner)

Ontvang een persoonlijk contractvoorstel voor stroom en/of gas bij Frank Energie.

Bereken prijs

Frank Energie tarieven per kWh en m³

In dit onderdeel zijn de actuele Frank Energie tarieven weergegeven. De weergegeven prijzen zijn afkomstig van de website van Frank Energie en betreffen de huidige tarieven deze maand. De getoonde bedragen zijn inclusief 21% btw en exclusief de bijkomende kosten, waaronder de nettarieven. Deze kosten verschillen namelijk per regio en zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde.

Elektriciteit Frank Energie prijs per kWh

In het overzicht hieronder zijn de actuele Frank Energie elektriciteitsprijzen per kWh weergegeven. Let op dat de prijs per kWh voor het dynamische contract een schatting is voor een gemiddeld huishouden. De daadwerkelijke prijs per kWh is afhankelijk van de spreiding van je energieverbruik.

Tarieven elektriciteit Frank Energie
Frank Energie Dynamisch
Soort contractDynamisch
LooptijdOnbepaalde duur
Vaste leveringskosten per maand€7,00
Prijs per kWh enkelvoudige meter€0,0686
Prijs per kWh piektarief€0,0686
Prijs per kWh daltarief€0,0686

Vergoeding teruglevering Frank Energie

Klanten die bij Frank Energie beschikken over zonnepanelen ontvangen een vergoeding voor de hoeveelheid geïnjecteerde stroom in kWh. De vergoedingen zijn afhankelijk van de prijzen op de energiebeurs en zijn terug te vinden in de applicatie van Frank Energie.

Dynamisch contract Frank Energie

Bij het dynamische energiecontract van Frank Energie worden de prijzen elk uur aangepast op basis van de marktprijzen de dag voorafgaand aan de levering. Door steeds meer hernieuwbare stroom in Nederland fluctueren de prijzen vaker. Met een normaal energiecontract (vast of variabel) kun je hier niet van profiteren, maar met een dynamisch contract kan dit wel.

Door meer stroom te verbruiken in de goedkopere uren kan je flink besparen op je energiekosten. Dit type contract is vooral interessant voor huishoudens met een hoog verbruik dat kan worden ingepland, bijvoorbeeld door een elektrische auto of warmtepomp. Het contract van Frank Energie werkt in combinatie met een handige applicatie die je onder andere kunt gebruiken om je auto ‘slim’ op te laden.

Frank Energie gasprijs per m³

In het onderstaande overzicht zijn de actuele Frank Energie gasprijzen per m³ weergegeven.

Tarieven gas Frank Energie
🔥Frank Energie Dynamisch
Soort contractDynamisch
LooptijdOnbepaalde duur
Vaste leveringskosten per maand€7,00
Prijs per m³€0,2879

Voorwaarden en diensten Frank Energie tarieven

Voorwaarden en dienstverleningen kunnen sterk verschillen per energieleverancier. Let bij het vergelijken van contracten dus niet alleen op de prijs per kWh, maar ook op de algemene voorwaarden van de contracten. Kijk vooral naar:

  • de oorsprong van de stroom (volledig groen of niet);
  • de bereikbaarheid van de klantenservice (telefonisch, online, applicaties, etc);
  • de betaalmethoden en facturatie;
  • de opzeggingsvoorwaarden voor een vroegtijdige beëindiging contract.

Hieronder vind je alle informatie over de belangrijkste algemene voorwaarden van Frank Energie.

Oorsprong stroom contracten Frank Energie

De stroom die je bij Frank Energie ontvangt is standaard afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen (m.u.v. het modelcontract). De elektriciteit wordt volledig opgewekt door Nederlandse zonne- en windenergie. Om dit te garanderen koopt Frank Energie garanties van oorsprong (GvO’s) aan en worden deze officieel geregistreerd. Uit het stroometiket van Frank Energie blijkt dat de verdeling van groene stroom als volgt is:

  • Wind van Nederlandse windparken (29%)
  • Zonne-energie uit Nederland (71%)

Beschikbaarheid klantenservice Frank Energie

De Frank Energie klantenservice is op een aantal verschillende manieren te bereiken, waaronder telefonisch, op WhatsApp en per e-mail. Op werkdagen is het altijd mogelijk om de klantenservice te bereiken, zowel telefonisch als online.

Daarnaast hebben alle klanten van Frank Energie toegang tot de online klantenzone en applicatie. Met de Frank Energie applicatie is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract zelf aan te passen en/of in te zien, waaronder energiefacturen en betalingen. Bovendien kun je de applicatie koppelen aan je slimme meter om je verbruik exact op te volgen.

Betaling en facturatie Frank Energie contracten

De energiefactuur (en alle andere communicatie) wordt bij Frank Energie via de e-mail verzonden. Het betalen van de factuur kan middels een automatische incasso of handmatige overschrijving. In het geval van een handmatige overschrijving moet het bedrag voor de vervaldatum worden betaald. De betalingstermijn bedraagt zeven dagen.

Een overzicht van al je facturen en betalingen is terug te vinden in de applicatie van Frank Energie.

Opzegging tarieven Frank Energie

Het dynamische contract van Frank Energie heeft een looptijd van onbepaalde duur. Dit betekent dat je het contract op ieder moment kunt opzeggen en kunt overstappen naar een andere leverancier. Het opzeggen van een contract is volledig gratis.

Vond je deze informatie nuttig?

Nuttig Niet nuttig

100% van de 12 stemmen vond de informatie nuttig.

Frank Energie tarieven 2024 - voorwaarden en prijs per kWh (4)

Door Sebastian Matthijsen

Energie-expert

Sebastian is al meerdere jaren de vertrouwde energie-expert van Selectra.nl. Zijn expertise omvat onder andere internationale beleidsvorming, vergelijkingen en energieprijzen in het binnen- en buitenland.

Frank Energie tarieven 2024 - voorwaarden en prijs per kWh (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5844

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.