Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (2024)

Table of Contents
Monaco staat voortaan op hetzelfde witwaslijstje als Syrië, Haïti en Venezuela PostNL ontloopt forse boetes voor misstanden bij onderaannemers in België Gevluchte vastgoedondernemer Roger Lips moet vier jaar de cel in Advertentie Eneco gaat zonnepanelen van bedrijven op afstand dimmen of uitzetten Nike vertraagt en verkoopt weer minder kleding Honderden huurders vechten in de rechtszaal hun huurverhoging aan Fel bekritiseerd fraudeteam had slechts beperkte rol in toeslagenschandaal Advertentie Hooggerechtshof VS verwerpt miljardenschikking voor aandeel golf aan overdoses Hooggerechtshof VS verwerpt miljardenschikking bedrijf na golf van overdoses Nieuwe verplichtingen voor auto's: piepjes bij te hard rijden en 'zwarte doos' Amazon sluit zich aan bij project grote verkopers tegen boeken met jodenhaat Amazon sluit zich aan bij Nederlands initiatief tegen boeken met Jodenhaat Amazon sluit aan bij project grote verkopers tegen boeken met jodenhaat Metaal- en techniekmedewerkers staken twee dagen voor een betere cao OM onderzoekt baggeraar Van Oord, 'verdacht van omkoping in Kazachstan' Supermarktketen PLUS versnelt fusie met Coop: zeventig filialen in de verkoop Vanaf 1 juli hogere boetes voor illegale gokapparaten Co-Med bevolen patiëntendossiers te delen met huisartsen: 'Acuut gevaar dreigt' De aanhoudende hitte in India drukt op de lokale economie Inspecties waarschuwen voor onbevoegde zzp'ers in de zorg Duizenden metaal- en techniekmedewerkers staken Tuchtrecht Banken wil opheldering van Bunq over gluren naar rekeningen Inspectie beveelt Co-Med om patiëntendossiers te delen Uit Trouw | Europese steden moeten meer doen tegen hitte Arbeidsmarkt minder krap: veel kans op werk voor fitnessinstructeurs en leraren Vrachtwagens reden met veel minder vracht over de wegen in 2023 Koeman moet iets, maar Wijnaldum? Geen Oranje-speler is zo onzichtbaar als hij - NOS VS levert ook na nieuwe gesprekken voorlopig geen zware bommen aan Israël - NU.nl References
  • 15-06-2024 10:35 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (1)

    De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA ontving dit jaar al 126 meldingen over Boeing van klokkenluiders. Dat zijn er elf keer zo veel als in heel 2023: toen bleek het aantal steken op 11.

    Lees meer

  • Monaco staat voortaan op hetzelfde witwaslijstje als Syrië, Haïti en Venezuela

    28-06-2024 14:25 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (2)

    Monaco is op een internationale 'grijze lijst' met landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering beland. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen.

    Lees meer

  • PostNL ontloopt forse boetes voor misstanden bij onderaannemers in België

    28-06-2024 13:04 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (3)

    PostNL ontloopt boetes voor misstanden bij samenwerkingen met onderaannemers in België. De rechtbank in Antwerpen spreekt het bedrijf vrij en dat scheelt PostNL 24,4 miljoen euro.

    Lees meer

  • Gevluchte vastgoedondernemer Roger Lips moet vier jaar de cel in

    28-06-2024 12:34 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (4)

    Vastgoedmagnaat Roger Lips is vrijdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot vier jaar cel wegens faillissem*ntsfraude. De naar Dubai gevluchte Brabantse ondernemer heeft bewust miljoenen weggesluisd voorafgaand aan een faillissem*nt.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Eneco gaat zonnepanelen van bedrijven op afstand dimmen of uitzetten

    28-06-2024 09:36 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (5)

    Eneco gaat de zonnepanelen van bedrijven met meer dan honderd panelen op afstand aansturen. Zo kan het energiebedrijf ervoor kiezen de panelen te dimmen of zelfs uit te zetten op momenten dat het druk is op het stroomnet.

    Lees meer

  • Nike vertraagt en verkoopt weer minder kleding

    28-06-2024 07:56 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (6)

    Sportmerk Nike zag de verkopen in de afgelopen drie maanden dalen en waarschuwt voor nog meer tegenvallers. Lifestyle-artikelen en klassieke sneakers zoals de Air Force 1 verkopen minder goed dan eerder. Verder lopen verkopen in China sterk terug.

    Lees meer

  • Honderden huurders vechten in de rechtszaal hun huurverhoging aan

    28-06-2024 07:07 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (7)

    Zo'n vijfhonderd huurders proberen vrijdag via de rechter hun huurverhoging voorlopig van tafel te krijgen. Ze vinden de prijsaanpassing, die op 1 juli ingaat, niet terecht omdat diverse rechtbanken eerder kritisch waren op de verhogingen.

    Lees meer

  • Fel bekritiseerd fraudeteam had slechts beperkte rol in toeslagenschandaal

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (8)

    Het Combinatieteam Aanpak Facilitators, dat fraude met de kinderopvangtoeslag moest opsporen, had slechts een beperkte rol in het toeslagenschandaal. Zo zette het team niet zelf de toeslagen stop, maar ging het af op signalen en gaf het advies.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Hooggerechtshof VS verwerpt miljardenschikking voor aandeel golf aan overdoses

    27-06-2024 20:07 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (9)

    Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft een schikking verworpen die de miljardairsfamilie Sackler eerder trof voor haar aandeel in een golf aan overdoses in de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters.

    Lees meer

  • Hooggerechtshof VS verwerpt miljardenschikking bedrijf na golf van overdoses

    27-06-2024 20:07 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (10)

    Het Amerikaanse hooggerechtshof verwerpt een schikking die miljardairsfamilie Sackler heeft getroffen wegens haar aandeel in een golf van overdoses in de VS. Dat meldt persbureau Reuters.

    Lees meer

  • Nieuwe verplichtingen voor auto's: piepjes bij te hard rijden en 'zwarte doos'

    27-06-2024 19:07 via nos.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (11)

    Wie recent een nieuwe auto heeft gekocht, is het wellicht al opgevallen: piepjes die afgaan wanneer de toegestane snelheid wordt overschreden. Het heet Intelligent Speed Assistance (ISA) en is een Europese verplichting.
    Dit zit nu al in modellen die na 2022 op de markt zijn gekomen. Vanaf volgende zondag, 7 juli, geldt het voor alle nieuw verkochte auto's.Bestuurders worden gewaarschuwd dat ze te hard rijden, dit moet de verkeersveiligheid verbeteren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterst

    Lees meer

  • Amazon sluit zich aan bij project grote verkopers tegen boeken met jodenhaat

    27-06-2024 18:59 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (12)

    Amazon gaat meedoen aan een Nederlands initiatief om de verkoop van antisemitische boeken in Nederland verder aan banden te leggen. Dat meldt de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding na vragen van NU.nl. Het Amerikaanse e-commercebedrijf volgt boekverkopers Libris, Bruna en bol.

    Lees meer

  • Amazon sluit zich aan bij Nederlands initiatief tegen boeken met Jodenhaat

    27-06-2024 18:59 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (13)

    Amazon gaat meedoen aan een Nederlands initiatief om de verkoop van antisemitische boeken in Nederland verder aan banden te leggen. Dat meldt de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding na vragen van NU.nl. Het Amerikaanse e-commercebedrijf volgt boekverkopers Libris, Bruna en bol.

    Lees meer

  • Amazon sluit aan bij project grote verkopers tegen boeken met jodenhaat

    27-06-2024 18:59 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (14)

    Amazon gaat meedoen aan een Nederlands initiatief om de verkoop van antisemitische boeken in Nederland verder aan banden te leggen. Dat meldt de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding na vragen van NU.nl. Het Amerikaanse e-commercebedrijf volgt boekverkopers Libris, Bruna en bol.

    Lees meer

  • Metaal- en techniekmedewerkers staken twee dagen voor een betere cao

    27-06-2024 18:46 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (15)

    Duizenden werknemers in de metaal- en techniekbranche hebben donderdag het werk neergelegd. Ook vrijdag wordt er landelijk gestaakt, meldt vakbond CNV. Het personeel is ontevreden over het cao-eindbod van de werkgevers.

    Lees meer

  • OM onderzoekt baggeraar Van Oord, 'verdacht van omkoping in Kazachstan'

    27-06-2024 17:59 via nos.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (16)

    Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar baggeraar Van Oord. Dit bevestigt het OM aan de NOS na een bericht van Follow the Money.
    Van Oord, een van de grootste baggeraars in de wereld, wordt volgens Follow the Money verdacht van omkoping in Kazachstan. Het OM wil tijdens het onderzoek geen verdere uitspraken doen over de zaak.
    Van Oord zegt tegen de NOS dat het niet kan reageren op vragen. Ditzelfde zei het bedrijf eerder tegen Follow the Money.
    Volgens Follow the Money zou een tussenpersoon

    Lees meer

  • Supermarktketen PLUS versnelt fusie met Coop: zeventig filialen in de verkoop

    27-06-2024 17:39 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (17)

    PLUS wil de fusie met Coop versneld afronden. Daarom heeft de supermarktketen besloten zeventig kleinere Coop-winkels niet om te bouwen maar ze in de verkoop te zetten.

    Lees meer

  • Vanaf 1 juli hogere boetes voor illegale gokapparaten

    27-06-2024 17:27 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (18)

    De boetes voor het illegaal aanbieden van gokapparaten gaan flink omhoog. Straks betalen illegale aanbieders een boete van 25.000 tot 100.000 euro per apparaat waarmee hun klanten op locatie kunnen gokken.

    Lees meer

  • Co-Med bevolen patiëntendossiers te delen met huisartsen: 'Acuut gevaar dreigt'

    27-06-2024 17:05 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (19)

    Co-Med moet dossiers van patiënten onmiddellijk delen met de huisartsen die worden ingeschakeld nu zorgverzekeraars hun overeenkomsten met de huisartsenketen hebben beëindigd. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft dat bevel gegeven.

    Lees meer

  • De aanhoudende hitte in India drukt op de lokale economie

    27-06-2024 16:32 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (20)

    De hitte in India zorgt voor problemen in het land. De langstdurende hittegolf die India ooit heeft getroffen zorgt ervoor dat miljoenen voedselverkopers minder verdienen, omdat de straten leeg blijven en zij hun voorraden niet vers kunnen houden.

    Lees meer

  • Inspecties waarschuwen voor onbevoegde zzp'ers in de zorg

    27-06-2024 16:23 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (21)

    De zorginspectie waarschuwt voor bemiddelingsbureaus die bewust onbevoegde zzp'ers uitzenden naar zorgaanbieders. Er zijn ook aanwijzingen dat sommige van die zzp'ers verbonden zijn met het criminele circuit. Dat levert "hoge risico's voor de kwaliteit en veiligheid van zorg" op.

    Lees meer

  • Duizenden metaal- en techniekmedewerkers staken

    27-06-2024 15:43 via nos.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (22)

    In het hele land leggen vandaag en morgen ruim 3700 metaal- en techniekmedewerkers het werk neer. Vakbonden FNV en CNV zijn niet tevreden met het cao-aanbod dat er nu ligt. Ze willen een hogere compensatie vanwege de inflatie.
    Onder de cao vallen ruim 300.000 mensen, zij werken onder meer in de installatietechniek, bouw en bij isolatie- en installatiebedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Equans, SPIE, VDL en KNME. De cao liep afgelopen april af en het rommelt al maanden rond de onderhandelingen in de

    Lees meer

  • Tuchtrecht Banken wil opheldering van Bunq over gluren naar rekeningen

    27-06-2024 15:19 via nos.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (23)

    Medewerkers van Bunq hebben mogelijk de bankierseed geschonden door stiekem mee te kijken met bankrekeningen. Dat oordeelt Tuchtrecht Banken, die kijkt of bankiers zich aan de regels houden, op basis van een artikel van NRC. De krant heeft vier medewerkers van de bank gesproken die zeggen dat ze onder meer om privé-redenen meekeken met andermans bankverkeer en dat er geen alarmbellen afgingen.
    Ook de Autoriteit Persoonsgegevens gaat naar aanleiding van het artikel contact opnemen met de b

    Lees meer

  • Inspectie beveelt Co-Med om patiëntendossiers te delen

    27-06-2024 12:38 via nos.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (24)

    De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft huisartsenketen Co-Med een bevel gegeven om de patiëntendossiers te overhandigen aan vervangende huisartsen. Volgens de zorgverzekeraars en de inspectie worden de dossiers niet of onvoldoende gedeeld. Die vervangende huisartsen hebben de dossiers nodig om goede zorg te leveren, zegt de inspectie.
    Sinds vorige week zijn vrijwel alle praktijken van Co-Med dicht. De zorgverzekeraars hebben het contract met de commerciële keten opgeschort.

    Lees meer

  • 27-06-2024 11:16 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (25)

    H&M rekent op tegenvallende verkopen in de maand juni vanwege slecht weer. In veel landen waar de kledingwinkels van H&M zitten, was het dus moeilijker om consumenten naar de winkel te trekken voor de zomercollectie.

    Lees meer

  • Uit Trouw | Europese steden moeten meer doen tegen hitte

    27-06-2024 10:33 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (26)

    De aarde wordt warmer en warmer. Doen Europese steden genoeg om de straten koel te houden?

    Lees meer

  • Arbeidsmarkt minder krap: veel kans op werk voor fitnessinstructeurs en leraren

    27-06-2024 08:56 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (27)

    De spanning op de arbeidsmarkt is in de eerste maanden van 2024 iets afgenomen, meldt het UWV. Maar er is nog steeds krapte en dus zijn er veel kansen voor werkzoekenden. Nieuwe kansrijke beroepen zijn fitnessinstructeur en docent aardrijkskunde of maatschappijleer.

    Lees meer

  • Vrachtwagens reden met veel minder vracht over de wegen in 2023

    27-06-2024 07:48 via nu.nl

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (28)

    De totale vracht die Nederlandse vrachtwagens vorig jaar van a naar b brachten, was bijzonder laag. Ze vervoerden 642 miljoen ton aan goederen. Dat is 7 procent minder dan een jaar eerder en de kleinste vracht sinds 2015.

    Lees meer

  • Koeman moet iets, maar Wijnaldum? Geen Oranje-speler is zo onzichtbaar als hij - NOS

    27-06-2024 06:29 via news.google.com

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (29)

    Koeman moet iets, maar Wijnaldum? Geen Oranje-speler is zo onzichtbaar als hijNOSDerksen fileert Koeman: 'Zou bijna denken dat hij iets van de bondscoach weet'Voetbalzone.nlPleidooi voor Oranje-international met nul speelminuten op het EK: 'Hij kan die kracht aan'FCUpdateOranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'MSNDerksen verdedigt Koeman: 'Hij is geen lulletje, de spelers toonden geen inzet'VoetbalPrimeur

    Lees meer

  • VS levert ook na nieuwe gesprekken voorlopig geen zware bommen aan Israël - NU.nl

    27-06-2024 06:09 via news.google.com

    Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (30)

    VS levert ook na nieuwe gesprekken voorlopig geen zware bommen aan IsraëlNU.nlLive Midden-Oosten: Israëlische defensieminister Gallant bespreekt wapenleveringen met de VSde VolkskrantVS handhaven opschorting van levering zware bommen aan IsraëlNoordhollands DagbladNetanyahu is de onbuigzaamheid zelve, en raakt zelfs met vrienden steeds vaker in conflictDe MorgenOndanks kritiek en "onder druk van Biden-regering" krijgt omstreden Ameri

    Lees meer

  • Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023 - Economie nieuws - NewsLocker (2024)

    References

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Nathanial Hackett

    Last Updated:

    Views: 6202

    Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Nathanial Hackett

    Birthday: 1997-10-09

    Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

    Phone: +9752624861224

    Job: Forward Technology Assistant

    Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

    Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.